Gjutjärn Grill Pannor

Genom att göra detta kommer du att se until att hela ytan på pannan är lika varm. Oavsett vilken metod du tycker är bäst för att rengöra en grillpanna i gjutjärn, se until att hålla dig konsekvent och flitig med din vård efter tillagning. När gjutjärnspannor är välbevarade blir de bara bättre med åldern. Bygg upp år av smakförbättrande krydda för att producera utsökt mat som gästerna kommer tillbaka till gång på gång. Oavsett om den har gått i arv genom generationer eller nyligen köpts, är en grillpanna i gjutjärn ett viktigt verktyg att ha i ditt kök.

grill pan intitle:how

Kom ihåg att kreativitet är gränsen när det gäller att maximera din grillpanna. Utformningen av handtaget är en avgörande egenskap i grillpannor. Handtag bör vara hållbara och värmebeständiga för att undvika brännskador. Vissa grillpannor kommer med ett silikon- eller träskydd på handtaget, vilket ger ett bekvämt grepp och håller sig sval att röra vid, även när pannan är varm.

Vilka Typer Av Mat Bör Du Laga Mat I Grillpannor?

Rhoda säger att man ska rengöra grillpannor summary som man skulle göra med kokkärl i gjutjärn. Om du inte har en grillborste, gör en snabb och engångsskrubber genom att kula upp en plåt av aluminiumfolie. Efter att ytan är ren torkar Rhoda ner pannan med pappershanddukar och värmer sedan pannan över medium tills den är mycket torr.

Även bröd för fransk toast eller s’mores kan få en spännande twist när det grillas. De upphöjda kanterna på en grillpanna fungerar ungefär som grillen på en grill så att du i princip kan grilla inne i ditt hus när som helst. Följ den här guiden när vi förklarar alla fördelar och anledningar until varför du bör köpa en grillpanna. Låter det som en passform för dina grillbehov och behov här i livet? Lodge är vägen att gå för dina behov av grillpanna (och allt gjutjärn), och du kan lägga vantarna på en här. Även om det kan verka lätt att bara köpa en grillpanna, finns det några saker du måste tänka på först.

Pannans Kropp Och Materials

Dessutom är grilllinjerna minst 0,5 centimeter höga eftersom de hjälper juicen från maten du lagar att sippra ner. Den mest framträdande egenskapen hos denna panna är dock grilllinjerna på tillagningsytan som är minst 1 till 2 centimeter från varandra.

Om Den Här Artikeln

Högsta värme kan faktiskt skada pannan, särskilt om den har en non-stick beläggning, eftersom pannan måste värmas väl innan föremål som ska grillas tillsätts. Intensiv värme utan innehåll för att absorbera den kan minska non-stick-egenskaperna över en tidsperiod.

En grillpanna som är säker att använda i ugnen eller diskmaskinen ger bekvämlighet until din matlagnings- och rengöringsprocess. Ugnsäkra bästa stekpannan grillpannor breddar dina tillagningsmöjligheter, vilket gör att du kan starta en maträtt på spishällen och avsluta den i ugnen.

Servera den varma löken och tomaterna över den krispiga romansalladen med ett stänk av smulad ädelost; ingen dressing behövs. Tillsätt knaprigt, knaprigt bröd och middag, återigen för två, serveras. Jag gillar All-Clad eftersom det är en rejäl bit kokkärl utan att väga så mycket att en matfylld panna är en övning i tyngdlyftning. Upptäck samlingen av kastruller och grytor gjorda med utmärkt kvalitet på Arcos, så att du kan laga dina favoritrecept varje dag.

Men när servicen är över, vet du hur du rengör din gjutjärnsgrillpanna ordentligt? Med rätt skötsel kan dessa kastruller överleva även dina mest hållbara non-stick eller rostfria stålpannor. Efter tillagning med gjutjärn, följ dessa steg om hur du rengör och krydda en gjutjärnspanna för att säkerställa att ditt robusta gjutjärn förblir en stapelvara i ditt storkök. I sin kärna är en grillpanna en stekpanna med en serie parallella åsar, designade för att efterlikna matlagningsegenskaperna hos en grill. Den är vanligtvis gjord av tunga material som gjutjärn eller tjockt aluminium, som kan hålla hög värme och producera de eftertraktade grillmärkena.

Om du lagar kött bör du ta dess temperatur innan du tar bort det från gjutjärnsgrillpannan. På så sätt ser du until att insidan av köttet har stigit till lägsta temperaturer som garanterar att det är säkert att äta. Utan att ta temperaturen kommer du helt enkelt att gissa om maten är klar och säker. Grillpannor är en utmärkt ersättning för utomhusgrillar och oersättliga kokkärl för alla som bor i lägenheter. När du frågar dig själv hur man använder en gjutjärnsgrillpanna, bör du komma ihåg att det är helt annorlunda att laga mat i simply denna stadskocka än att använda vanliga stekpannor. Stekpannor kan innebära unika rengöringsutmaningar som fastnat i mat eller oljerester.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *